E-böcker

Jag gör numera mina böcker på BooksOnDemand, men det företaget klarar inte av att göra e-böcker som tar hänsyn till fotoböckernas layout, så jag har tagit bort möjligheten att beställa e-boksvarianter av mina böcker där.

Om någon vill ha någon av mina böcker som e-bok så ta kontakt med mig. Jag kan jag leverera mina böcker i PDF-format.

BooksOnDemand

Jag gör numera mina böcker på BooksOnDemand, även om några av böckerna också ligger kvar på Blurb. Här berättar jag hur jag hamnade på BooksOnDemand och hur jag hanterat frågan om pliktexemplar. Här är länken till de av mina böcker som går att köpa på BoD.

Läs berättelsen här

Slussen

Jag vandrade i Slussens katakomber under drygt ett år. Återvände gång på gång. Idag är jag glad att jag genomförde projektet, för nu är Slussen borta.

Läs berättelsen här

Ögonblick

För den situation när någon frågar mig vad jag håller på med så bär jag boken "Ögonblick" i kameraväskan. Hur förklarar man vad gatufotografi är? Bäst genom att visa. Boken är 15x15 cm och innehåller bara 26 sidor, men fungerar som en bra visuell förklaring. Boken finns inte att köpa, men idén får Du gärna stjäla.

Gamla Stan

Till min första större utställning i Gamla Stan 2008 gjorde jag en bok med färgbilder där bilderna ser ut som om dom var ritade med tuschpenna. Boken är slutsåld.

SPIMBY

SPIMBY

Det tog 10 år! 10 år av fotograferande innan jag gjorde en ny bok med renodlade gatufotobilder. Jag trodde pandemin skulle sparka igång mig men det dröjde ända till vårvintern 2023 innan jag tog tag i materialet. Boken heter SPIMBY, en akronym för Street Photography In My Back Yard, dvs bara bilder från Stockholm.

Köp boken här

Följ bollen

Allt hade sin start när min dotter som då bodde i Umeå ringde och berättade att hon börjat spela rugby. Det blev början på ett tioårigt projekt där jag med kameran återvände till Årstafältets rugbyplan för att se spelet och fotografera. Hösten 2017 spelades sista matchen i Årsta, det fick också bli punkten för mitt projekt att fotografera rugby. 

Bläddra i boken här

Strövtåg i Gamla Stan

Under ett år vandrade jag i Gamla Stan. Gick in och pratade med näringsidkare, träffade turister och folk som bor på denna ö.

 

Läs berättelsen här

Stockholm 1

Stockholm 1 är min första fotobok med gatufotografi. Bilderna är till huvudsak fotograferade 2011 - 2012.

Läs berättelsen här

Familjealbum

När pappa dog 2002 ärvde jag en kartong osorterade bilder. Efter många år gjorde jag det som kändes rätt att göra med bilderna. Det blev en ett familjealbum.

Läs berättelsen här

Tunnelbanan

Under processen att hitta en ersättare för Blurb gjorde jag en provbok på ett välrenommerat tryckeri. Bilder från Tunnelbanan. Boken blev misslyckad. Tryckeriet tryckte med blåstick, så boken finns inte att köpa, men en bok om Tunnelbanan kommer jag att göra.

Med Stockholm i sökaren

Till en utställning 2012 gjorde jag boken "Med Stockholm i sökaren". Boken är slutsåld.