Färgbilder

Färgbilder och små betraktelser

Som jag nämnt på annan plats så är jag mycket mer bekväm med svartvit fotografi än med färg. Det är något med färgfoto som gör mig obekväm, antagligen är det färgen. Men ibland brukar jag göra små utflykter och med bilderna som bas skriva korta betraktelser. Dessa blir ofta i färg av någon underlig anledning.

Skå-Edeby veterandag 2015

En trevlig utflyktsdag med nostalgi och ”rolling shutter”.

Läs berättelsen här

The Loneliness of the Long Distance Runner

”The Loneliness of the Long Distance Runner” är en novell av Alan Sillitoe som utspelar sig i Irvine Beach. Novellen publicerades 1959 som en del i en novellsamling med samma namn.Det är mer än 40 år sedan jag stötte på den här novellen och även om det är länge sedan jag glömt berättelsen så har titeln stannat kvar.

Se bilderna

Januari Blues

Januari, inte så som jag vill ha den, men precis så som den brukar vara.

Läs berättelsen här

Fem vintrar

Jag tog min Fuji X-E3 med 50mm/2.0 till stan en dag när jag fortfarande trodde på en vit vinter.

Läs berättelsen här DSCF0628-2

Simhoppning

Jag och några kamrater från Stockholms Fotoklubb fick tillfälle att fotografera simhoppning vid Eriksdalsbadet. Det blev en blöt, snabb och oförglömlig upplevelse.

Läs berättelsen här

Stockholm Pride 2017

Stockholm Pride avslutas årligen med en parad. Jag stod utefter avspärrningarna tillsammans med alla andra åskådare.Runt halsen hängde min Fuji X-T2 och den i många sammanhang nedskrivna zoomen 18-135. Det objektivet beskrivs ofta som tillhörande Fujis sämre objektiv. Se själva och bedöm. Jag har min uppfattning klar.

Läs berättelsen här

Fri fart 2014

Min uppväxts somrar handlade om båtar. Att se en akterspegel med två vita Mercury väcker många minnen. Eller som på bilden ovan, en West Bend.

Läs berättelsen här