Gatufotograf

Jag fotograferar lite av varje, men min lust och håg står till gatufotografi. Svartvitt! Så har det alltid varit.

Gatufoto är som en tidsmaskin, en maskin som tar oss tillbaks i tiden. Redan nu är mina bilder från Slussen intressanta att titta på, för det går inte längre att vandra i den miljön. Så kommer det att bli med många fler av gatufotobilderna. Om liknelsen med en tidsmaskin inte känns bra så är en annan liknelse att se gatufoto som vin. Bra vin vinner på att lagras, men dåligt vin blir vinäger.

Vad är gatufotografi?

Frågan är enkel med svaret komplicerat. Så här tänker jag.

Läs berättelsen här

GDPR

Den nya lagen som träder i kraft 25 maj 2018 oroar många. Jag har ställt frågor till de jag bedömer vet och förstår mer än jag gör om det här och jag har sedan sammanfattat hur GDPR kommer att påverka mig som gatufotograf.

Läs mer här

Svartvitt

När jag började fotografera så föreskrev "modet" att man skulle plåta svartvitt, Kodak Tri-X.

Läs berättelsen här

Gatufotogruppen

Jag startade Gatufotogruppen 2012. Vi är ett knappt 20-tal fotografer som träffas varje månad och visar vad vi gjort med kameran sedan vi sågs senast.

Till Gatufotogruppen

Bilderna vi ärvde

Vi är nog många som ärvt en större mängd osorterade bilder efter våra föräldrar eller nära släktingar.

Läs berättelsen här

Alamy

Jag har lärt mig mycket både om digital bildbehandling och om berättande med bilder genom att vara med i en bildbyrå. Nu är min bildbyråhemvist på Alamy.

Jag säljer en handfull bilder eller lite mer varje år, trots att det läggs upp 100 000 nya bilder varje dag på Alamy. Det är svårt men roligt att försöka synas i bruset.

Jag har en enkel portfolio på Alamy, den finns här.

Se mina alamybilder

Hur jag blev den fotograf jag är

Kameran har varit med mig genom hela mitt vuxna liv. Jag har sammanfattat hur jag blev den jag är som fotograf.

Läs berättelsen här

Kameror

När jag började fotografera 1970 så köpte jag en Konica Autoreflex T. Den var i kromutförande, för jag hade fått för mig att färgan på svarta kameror skavdes av och det tyckte jag inte var snyggt.

Läs berättelsen här

Instagram

Jag har sedan många år haft ett passivt Instagram-konto, men från juli 2018 började jag lägga upp bilder även där. Det dröjde dock inte länge förrän jag tröttnade. Kunde inte besvara "varför"....
Numera tävlar Instagram med TikTok om den yngre publiken, algoritmerna har ändrats, så jag lägger inte längre någon kraft på att uppdatera Instagram.

Se mitt Instagramflöde

Tumblr

För några år sedan valde jag att starta ett Tumblr-flöde som komplement till min hemsida. Numera känns Tumblr väldigt antikverat.

Se mitt Tumblrflöde