affisch_med_namn

[ezcol_2third]Sedan drygt ett år tillbaks är jag med i Walking The Streets. Vi är ett kollektiv med för närvarande sex självständiga fotografer som har lite olika inriktningar och målsättningar med sitt fotograferande.

Gruppens gemensamma nämnare kan sammanfattas i begreppet ”Urban fotografi”, men där upphör likriktningen. Var och en av oss har egna preferenser kring fotografiska områden och även bildspråk. Dessa särdrag är inget vi vill begränsa utan istället stödja genom en uttalad ambition att inte likrikta gruppen.

Efter ett år tillsammans bestämde vi oss för att göra en liten gemensam utställning på temat ”Urban fotografi”, men fortfarande med största möjliga frihetsgrader.

Jag bestämde mig relativt tidigt för att göra en bildserie om damrugby. OK, jag var lite tveksam men blev övertalad. Bilderna finns bland rugbybilderna här på siten.

Vår utställning skulle vara på Kungsholmens Bibliotek som har en begränsad utställningsyta. Var och en av oss fick disponera en knapp meters bredd. Jag printade 9 bilder i olika storlekar och pusslade med bilderna här hemma för att få en sammansättning som fungerade på det utrymme som fanns tillgängligt. När jag såg att det fungerade klistrade jag upp bilderna på 5 mm kapa.

Måndag 14/4 var det tid för uppsättning av alla bilder. Alla sex på plats med en hög bilder och lite olika typer av oro för hur det här skulle bli. Det dröjde ungefär två timmar, sedan var allt på plats. _DSF7730

Från vänster: Birgitta, Irina (med ryggen mot), Marika, Sven-Olof och Olle.

När vi var klara och tyckte vi varit riktigt duktiga som också hunnit städa så kommer Lars Epstein. Han blev nog lite besviken, för han hade tänkt fotografera oss i vårt bestyr att hänga utställningen. Men så var allt redan klart. Lars kollade i alla fall vår utställning och tog lite bilder. Ett halvt dygn senare skrev han en trevlig artikel om oss i sin blogg._DSF7771

Från vänster: Sven-Olof Rönnskog, Lars Epstein, och Olle Robin.

 Saxat från Epstein STHLM

E1 E2 E3 E4 E5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vernissagedagen kom och vi var alla där i god tid. Vi hann t.o.m. med en gruppbild med S-Os nya leksak, han styrde kameran med telefonen. Det syns nästan inte, men han exponerar med tummen på skärmen. Funkade efter några försök :-)!dig20140426_020-Edit

 

dig20140426_024-Edit

Marikas sonson Love stod för ”marktjänsten” som fungerade i absolut världsklass. Han styrde och ställde med allt, inget krånglade.

Det var bra att det var Marikas sonson, för Marika hade utan konkurrens flest besökare och även flest blommor med sig hem.

Efter intensiva 2,5 timmar hade vi genomfört vernissagen och även plockat rätt efter oss. Det var betydligt fler besökare än i alla fall jag hade förväntat mig. Vi gick alla hem både nöjda och utmattade.

Utställningen hänger till 18 maj 2014.

Till utställningen har vi även tagit fram en bok med utställningsbilderna. Boken finns på Blurb.wtsbok Glöm heller inte att kika in på vår gemensamma WalkingTheStreets-hemsida.

[/ezcol_2third] [ezcol_1third_end][/ezcol_1third_end]

Inga svar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.