Gårdshuset

Under flera år har vi funderat på att bygga ett gårdshus

Vårvintern 2009 bestämde vi oss för att gå från tanke till handling. Vi hade i många år pratat om att ersätta vår friggebod med ett riktigt gårdshus. Åren passerade och inget hände, till en dag då vi ställde oss frågan; varför bara prata…?

I februari 2009 skickade vi in ritningarna till Stadsbyggnadskontoret. Ritningarna kom tillbaks med alla stämplar i slutet på april.

Under våren ägnade vi oss åt att bli kvitt vår gamla frigga samt åt att gräva för plintar, och vid halvårsskiftet var allt klart för att börja med träarbetet. Att sälja friggeboden var ett roligt kapitel. Vårt gamla skjul fick nytt liv som valstuga åt Piratpartiet. Stuglyftet är väl ingen fotografiskt stark prestation, men det var en rolig erfarenhet.

Hela byggprocessen från plint till färdigt hus ser Du här.

Huset stod ”i princip” klart till årsskiftet 2009/2010, bara några lister saknades. Dessa blev inte ditsatta förrän i mitten på februari, dels pga VINTERN, dels pga att jag var lite spik-trött. Men den 16 februari 2010 sattes sista biten på plats och några dagar senare var alla dialoger med Stadsbyggnadskontoret avslutade. Huset stod klart. Några månader senare kom även en vindflöjel på plats, givetvis prydd med årtal 2009.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.