Utställningen

[ezcol_2third]

Utställningen på GalleriTU blev en formidabel framgång.

Det hela började redan 16 maj med en eftermiddag för hängning av bilder. Mina bilder hade legat printade och klara en månad och jag hade med mig 24 st i två olika storlekar. Lite orolig var jag, skulle allt få plats? Jag spände upp en tråd som riktlinje och placerade ut bilderna på ett ungefär på golvet, se’n var det bara att börja spika. En dryg timme senare var bilderna uppe. Men de satt för trångt. Fler spikar, mer justering och till sist var jag hyggligt nöjd. Hyggligt bra fick vara bra nog.

Parallellt spikade Olle och Birgitta och någon timme senare var allt på plats.

Dagen efter var vernissagedagen, men tidigt på förmiddagen dök Sven-Olof upp. Han hade lovat göra vår utställning ”evig” genom att göra en virtuell utställning för nätet. Sven-Olof hade jobbat säkert en månad innan det var fotografering med förberedelser. Inte visste vi att han var ”gammal programmerare”, men takterna satt verkligen i.

Sven-Olofs jobb denna morgon var att fotografera av den färdiga utställningen till underlag för panoramat.

Det blev fotografering av alla väggar i båda rummen samt även en fotografering utomhus.

Så blev klockan 13:00 och vernissagen öppnade. Det blev välbesökt. 

När vi stängde hade vi räknat in c:a 150 besökare, minst.

Bland besökarna fanns Anders Engman, en nestor i foto-Sverige. Han gillade våra bilder och ringde Lars Epstein, även han känd och aktad fotograf med anknytning till DN.

Lars kom i slutet på vernissagedagen och tittade, pratade och fotograferade. Jättetrevligt! Han lovade skriva lite i sin blogg på DN, vilket han också gjorde. Vi fick en jättefin artikel som publicerades på Lars blogg kl 23 på vernissagekvällen. Gissa om vi var nöjda! Kommande dagar i galleriet var också välbesökta, men givetvis lite avklingande.

Så blev det måndag och då fanns vi med i DNs papperstidning. Då blev det verklig fart på galleriet. Jag hade ensam vakt den dagen och det var minst 100 besökare. Efter den ruschen var jag rejält trött!

Resten av veckan avlöpte med lite olika stort tryck på galleriet, men sammantaget för utställningsperioden räknar vi in mer än 500 besökare, vilket känns som en otroligt stor framgång för vårt projekt!

Tack Anders Engman och Lars Epstein för Er support! Utan Ert stöd hade det inte blivit så framgångsrikt som det blev. Tack Olle och Birgitta för vårt gemensamma projekt! Våra helt olika infallsvinklar från en gemensam ansats gav spänning och dynamik till vår utställning.

Tack Sven-Olof för att Du gjort vår utställning ”odödlig”. Se den virtuella utställningen här! Om någon blir sugen på att få sin utställning virtuell så är Sven-Olof intresserad av att hjälpa till. Kontakta Sven-Olof i så fall här sven-olof@ronnskog.se

Birgitta och jag har gjort varsin bok på Blurb med utställningsbilderna samt en del bonusmaterial.

Birgittas bok kan ses och köpas här.
Min bok kan ses och köpas här.

[/ezcol_2third] [ezcol_1third_end][/ezcol_1third_end]

Lämna ett svar

13 + 16 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.