När Stockholms Fotoklubb fyllde 50 år, 2002, så gjorde klubben en gemensam utställning, den gången på Galleri Kontrast. 18 år senare samlade vi oss till en ny gemensam utställning, denna gång på Timmermansgården på Södermalm.

Vår fotoklubb samlar idag c:a 80 medlemmar, men inte alla aktiva. 21 av vi som är aktiva har under ledning av Anders Bergh och styrelsen under några månader förberett oss och fredagen 31 januari träffades vi för att spika upp de bilder vi ville visa. Anders hade vid något tillfälle uttryckt att vi hellre skulle visa färre och större bilder, än många små. Det var en utmaning som alla hörsammat. Utan större samordning än så hade vi på någon timme satt upp en utställning som givetvis var ”spretig” till innehåll, men som till utförande och bildkvalitet kändes riktigt bra. Entusiasmen och förväntningarna var stora när vi skildes på fredag kväll. 

Jag hade i vanligt ordning satt upp två svartvita bilder, när de allra flesta presenterade material i färg. 

På lördag kl 10 öppnade portarna, och det var alldeles för tidigt, för under den första timmen kom bara någon enstaka. Men efter kl 11 var tillströmningen god. Många samlades i klungor kring de bilder och den fotograf som lockat till besöket. Jag var inte kvar under hela eftermiddagen utan lämnade lokalen strax efter kl 14.

På söndag återvände jag vid 14-tiden. Då hade det varit relativt lugnt flera timmar, men under eftermiddagen var det åter igen gott om besökare. 

Jag tog mig tid att bläddra i gästboken och fann en kommentar som gladde!

På söndag kl 16:30 stäng de vi och en dryg timme senare var allt avstädat, lokalen återställd, ljuset släckt och porten låst. 

Alla bilderna i det här inlägget är fotograferade av mig, utom den sista bilden som jag fick av Börje Häggman.

Categories:

Tags:

No responses yet

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.