Ibland tänker jag att det är synd att de digitala kamerorna är så bra, för alla våra analoga kameror blir ju bara liggande.

För sannolikt mer än 30 år sedan köpte vi en Yashica Electro 35 till svärfar som födelsedagspresent. Han var sällanfotograf och inte heller speciellt intresserad, så när vi sent i livet tog reda på kvarlåtenskaperna efter svärföräldrarna så hittade vi en kamera i näst intill nyskick.

Även om jag inte visste och fortfarande inte vet vad jag ska ha kameran till, så kunde jag inte låta bli att göra den användbar. Det handlade i stort sett enbart om att göra ren kameran, plus att lösa batterifrågan.

Batterier till gamla kameror är ibland problematiskt, men i det här fallet kunde det lösas genom att tänka lite som MacGyver, dvs aningen okonventionellt. Batteriet jag använde köpte jag på eBay, det står 4LR44 6V Alkaline Battery på batteriet. Det har rätt spänning, men det är mindre i omkrets än originalbatteriet. Det löste jag genom att hustrun fick bidra med ett tomt Lipsylrör som precis passar i batterihålet på kameran. Batteriet i sin tur passar precis inuti Lipsylröret.

Nu har jag ytterligare en fullt fungerande analog kamera, men till vad?

Categories:

Tags:

No responses yet

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.