Vår trädgård är gammal, fruktträden är c:a 70 år och några äppelträd har redan tagit slut.

Vi hade ett äppelträd i hörnet på trädgården som redan för 10 år sedan började dö, partiellt. Ena halvan av trädet dog, samtidigt som det hade en livskraftig grov gren kvar. Vi tänkte att det får stå och sedan planterade vi två klätterrosor som fick använda det döda trädet som spaljé. Det blev fint, rosorna växte och tog efter hand helt över det döda trädet.

Så i höstas så brakade det till, trädet bröts isär och slet sönder stora delar av rosplantorna samtidigt. Nu var vi tvungna att ta bort trädet. Samtidigt var vi tvungna att klippa ner rosorna för det mesta var trasigt. En liten del av den ena plantan klarade sig medan den andra plantan bara blev några decimeterhöga stubbar. Vi trodde att den plantan var förlorad, men nu under våren med all värme så har båda plantorna repat sig. Då var det nödvändigt att göra en lösning som rosorna kunde klättra i, nu när trädet var borta.

Efter att ha letat och inte funnit någon fungerande spaljélösning på nätet så åkte vi idag till brädgården och köpte lite 45×45 tryckimpregnerat. Sedan var det bara att såga och skruva. Nu kan rosorna börja klättra igen.

Tags:

No responses yet

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.