I konkurrensens namn

När man hör politikerna prata sig varma för avreglering och konkurrensutsättning så är ett ofta återkommande argument att det ska bli så mycket billigare för vi som är kunder. Det fungerar nog så i vissa läroböcker, men så gott som aldrig i praktiken.

Ett gott exempel är bilprovning. Efter avregleringen 2010 och bortskänkningen av stora delar en en med skattemedel uppbyggd verksamhet så har visserligen tillgängligheten ökat radikalt, i alla fall för vi som bor i storstadsregioner, men den har onekligen ett högt pris.

Jag beställde precis besiktning av släpkärran och det var med stor tveksamhet. Besikta eller skrota, lite tillspetsat. OPUS Bilprovning vill ha 455:- för att besikta kärran. MEN DET ÄR JU INGET JOBB! Dom spinner hjulen, kollar hjullager, kollar bromsarna och sedan belysningen. Det tar inte många minuter alls och är ytterst okomplicerat om man jämför med en bilbesiktning. Men vad gör man? Kärran måste ju besiktas.

Kommentera

2 × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.