Min svärmor var inte blyg när det gällde att improvisera. När hon bakade bröd så inventerade hon skafferiet och hittade hon något som smakade gott så var risken stor att det hamnade i brödet. Lite som i ”Fem myror ..” där Eva bakade sockerkaka och fick hjälp av Brasse som stoppade i korv och kola med papper eftersom det också smakade gott.

Idag gjorde jag ett bröd på samma improvisationstema. Jag gjorde bröd enligt inlägg nr 1 och adderade 50 gram messmör. Halvfegt jfrt med svärmor, men man måste ju börja någonstans. Lite kletigare deg blev det att hantera och messmörsmaken finns i den färdiga limpan, men inte påträngande. Improvisationslusten leder nog till fler försök.

Tags:

No responses yet

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.