När drevet går

#metoo -rörelsen är onekligen något av det allra viktigaste som hänt, sedan jag vet inte när. Män med makt har med rätta fått reda på att dom inte längre kan bete sig som skitstövlar. Många har knuffats ner från sina piedestaler och några har fallit extra hårt.

Aftonbladet gjorde i december (2017) avslöjanden om att Stadsteatern Kulturhusets vd  Benny Fredriksson sextrakasserat personal och låtit manliga geniförklarade skådespelare begå övergrepp. Kort därefter lämnar Benny vanhedrad sitt jobb. Många fanns det som vittnade om riktigheten i de avslöjanden som Aftonbladet gjorde, skurkstämpeln sattes mitt i pannan på honom.

Så händer det som inte får hända. Under en vistelse i Australien avslutar Benny Fredriksson sitt liv. Då blir situationen usel på ett nytt plan. Aftonbladets Åsa Lindeborg skriver en självrannsakande artikel vars syfte är att rädda ansiktet på tidningen och granskningsarbetet. På Stadsteatern som nyss sparkat en vd knappt värd vatten sattes det upp ett kondoleansbord, föreställningar ställdes in och flera vittnade om Bennys förträfflighet och stora värde både som chef och person. Jag bara undrar, var fanns alla dessa “vänner” när kulorna ven runt skallen på Benny? Vad gjorde dom när drevet gick? Dom satt på läktaren och avvaktade vem som skulle vinna matchen. Det är så ynkligt!

Köp inga blommor och håll inga tal om min förträfflighet på min begravning! Om Du tycker om mig, säg det till mig medan jag fortfarande lever.

2 reaktioner på ”När drevet går

Lämna ett svar

fyra × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.