Tänkvärt från Mattias Karlsson Sjöberg

I mejlen landade en artikel av Mattias som handlar om hur vi värderar analog fotografi. Marshall McLuhan, mannen bakom uttrycken ”global village” och ”the medium is the message”, skrev att varje ny teknologi kommer göra sin föregångare till en konstform, står det i texten. Han menar förstås vad digital fotografi gör med vår värdering av analog fotografi.

Jag stör mig på att jag inte bara orkar vifta bort det här av rationella skäl. Det ligger något och gryr i de här orden…. När vi köpte vårt hus 1981 så var ett mörkrum det första jag byggde. Ungefär 2005 rev jag mörkrummet och gjorde om det till förråd. Jag är inte säker på om det är mörkrummet som ska byggas upp igen, eller om det är fotograferingen med analoga kameror det handlar om, men det är något som kittlar.

Lämna ett svar

femton + tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.