Idag kom bokpaketet

_DSF3812Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om svårigheterna att hitta en bokleverantör som trycker svartvitt utan färgstick. Blurb gör det, men kostnaderna på Blurb har stigit så kraftigt att det blivit ohållbart att göra en bok som ska gå att sälja.

Med bävan skickade jag för 10 dagar sedan in min bokfil till BoD. Det hade i dialogen sagts att det kan ta 3 – 4 veckor att få boken producerad, så jag var nervös för tidsschemat, vernissagen är 5 mars. Idag, efter bara 10 dagar kom kartongen med böcker. Jag hade alltså haft tid beställa en provbok, men det trodde jag ju inte att jag skulle ha.

Nervöst öppnade jag och drog plasten av den första boken. Slog upp den och la den invid en Blurb-bok. Till min stora glädje och positiva överraskning så var printen från BoD i samma klass som Blurb. Sitter här och är ”skitnöjd” om uttrycket tillåts. Produktionskostnaden är kapad rejält och dessutom är produkten från BoD bättre än de böcker jag gjort på Blurb på så vis att den nya boken har hårda pärmar och den är trådbunden. Visst kunde jag beställt hårda pärmar och trådbundet från Blurb också, men då hade prisskillnaden blivit ännu större.

Dagens rekommendation BoD, Books on Demand.

 

3 reaktioner på ”Idag kom bokpaketet

 1. Hej Hans.

  Kul att du blev nöj med resultatet, skall bli intressant att få titta i en av böckerna.
  Med andra ord nu är det bara ut och marknadsföra.
  Lycka till vi ses nästa GG-möte

  Mvh
  Ulf

Lämna ett svar

sexton − 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.