42

42 är svaret på ”den yttersta frågan om Livet, universum och allting” i bokserien ”Liftarens Guide till Galaxen”. I alla fall om man ska tro vad superdatorn ”Deep Throat” kommer fram till.

Jag och min kompis KG har känt varandra i cirka 50 år, tror det var i 3:an på grundskolan vi först träffades. Sedan har vi följts åt, skiljts åt och följts åt igen. På olika håll i Sverige och med lite olika tempon. Sommaren 1972 var vi 18 år och vi hade vår första sommar med körkort. KG lånade ibland sin farsas PV och ibland fick min farsa låna ut sin gamla Opel. Vi hade väl inga ärenden med bil utan vi tyckte bara det var roligt att vara ute och åka. Körkorten innebar nyvunnen frihet. Förutom nya med körkort var vi båda tämligen nya med kameror, så kamerorna var också våra ständiga följeslagare.

En dag hade vi tagit en sväng ut till Skutberget med den gamla Opeln. Skutberget är en camping- och friluftsanläggning någon mil väster om Karlstad. När jag parkerat fick KG en bildidé. Snabbt ut med kameran på ett litet stativ och vips hade vi dokumenterat vår utflykt. Vi var 18 år och tyckte det blev en häftig bild, men inte mycket mer med det.Gul_Opel_V4

Foto: KG Stoltz (Nikkormat + 35 mm)

Den här bilden har vi pratat om ibland och för ett halvår sedan bad jag KG om en kopia. Efter en del brottning med kartongerna i källaren kom negativet fram. Om jag inte minns fel sa KG att det fanns på andra rullen som passerade den nya Nikkormaten.

42 år senare bad jag KG komma till Skutberget när jag och hustrun var i Värmland. Det var tid för omfotografering._DSF0815-Redigera-2

Foto: Sylvi Billerud (Fujifilm X-T1 + 18-55 mm)

Fyrtiotvå år har passerat, plus några besvärliga sjukdomar och annan skit som skall klaras av utefter vägen. Men Still going strong.  ”Den yttersta frågan om Livet, universum och allting” handlar nog inte om något annat än vänskap. Se’n är ju 42 inte något mer än ett tal på vägen. Snart blir det 43…

En reaktion på ”42

Kommentarer är stängda.