270

Sitter med material till kommande utställning. Efter första gallring har jag 270 bilder. De ska ner till 25 som blir utställningen och kanske 75 – 100 för en bok.  Det börjar bli riktigt svårt nu, eftersom jag öppnar för kommentaren ”Blev det inte bättre?”. Och jag kan väl redan nu leverera svaret: ”Nej, det blev inte bättre!”.

2 reaktioner på ”270

  1. Jonas, Jag tror jag får lov svettas igenom. Ska jag göra en bok så måste jag ha den klar under oktober, så det är väl bara att ”kötta på”. Tror jag kan begripa en del om vad jag ska välja genom att återvända ofta och då märka vilka jag tröttnar på.

  2. Det är knepigt att välja. Man blir väldigt självkritisk. Vi är ju alltid två som väljer, det gör att vi kan diskutera varje bild. Oftast är vi överens, men inte alltid. Så det kan ju vara ett tips att ta hjälp med urvalet någonstans på vägen. Sluturvalet kan du ju göra själv, men nu kanske, när du har 270 bilder som du tycker håller kan det vara idé. Ta hjälp att komma ner till 150, typ och välj sedan själv.
    En annan idé är ju att låta bilderna ligga ett tag. Mogna liksom och sedan ge sig på dem igen.
    Eller att välja utifrån ett eller flera teman.
    Eller helt enkelt bara svettas igenom alla 270. Ska bli kul att se vilja du väljer.
    /Jonas

Kommentarer är stängda.