Kategoriarkiv: Utställningar

Genomförda utställningar

Birgitta & Sven-Olof på Alviks Torg

Lördagen var körig. Före min vernissage kl 15 så var det “nödvändigt” åka till Alviks Torg och kolla in utställningen av Birgitta Bratthall & Sven-Olof Rönnskog. Efter en omväg över Solna eftersom Tranebergsbron var avstängd pga olycka kom vi fram, sena och lite nervösa för att inte hinna med allt innan kl 15. Men det var inte bara vi som var sena. När vi kom var Sven-Olof inte där, han var hemma och gjorde skyltar. Hans vägg var i alla fall uppe.

 

 

 

 

Hustrun var satt i arbete med att visa bilderna, se’n kom Sven-Olof och klistrade. Utställningen blev klar i tid.

 

 

 

 

 

 

 

 

En som var klar när vi kom var Birgitta. Hon kunde nöjd konstatera att alla bilder var uppe, även om bibliotekets upphängningsanordningar varit svåra att hantera.

 

 

 

 

När allt var på plats såg Birgitta och Sven-Olof riktigt nöjda ut.

Vernissagen

Nu är utställningen igång hos Gunnel!

Fredag 30/11 kl 14 släpade jag in fyra kassar med bilder till Gunnel och började mäta, rita och spika. efter knappa två timmar var bilderna uppe. Fick med 24 stycken och tog hem en som inte fick rum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag hade glömt att det ska stå något i fönstret också, så kvällsuppdraget blev att göra en affisch.

 

“Dessvärre” blev affischen fel, för när jag kom med den på vernissagedagen sa Gunnel att hon ville utställningen skulle hänga till 31 januari.

Lite bonusfel får man acceptera. Ska vid tillfälle införa en rättning.

 

 

 

Fredag 1/12 var det vernissage.  Det blev snabbt väldigt fullpackat hos Gunnel. Folk kom, trängdes och trivdes.

 

 

 

 

 

Gunnel hade fullt upp med att servera gästerna.

 

 

 

 

 

Olle kollar exponeringarna i sin nya kamera och Marika fotograferar mig när jag fotograferar henne. Det var många med kamera runt halsen på vernissagen!


 

 

 

 

 

 

För alla Ni som “missade” vernissagen så går det att gå in hos Gunnel bara för att titta, man behöver inte ha bokat bord. Gunnel har öppet alla dagar i december mellan 16:30 – 22:30. I  januari har hon samma öppettider förutom på söndagar då hon har stängt.

Nära nu

Sov dåligt i natt. “Nära vernissage” är en knölig kudde att vila mot.

  • Presentation klar.
  • Visitkort klara.
  • Två exemplar av boken finns på plats.
  • Har precis packat 25 bilder i fyra blå IKEA-kassar.
  • Återstår att packa ner hammare, spik och måttband

I morgon är det uppspikning och på lördag är det vernissage. Jag tvivlar aldrig så mycket på mitt material som nu, när jag passerat “the point of no return”. Känner mig lika osäker och vilsen som grabbarna på bilden.

Utställningen nära

Det blir lite långt mellan statusuppdateringarna, men det händer en del ändå.

Min utställning på Gunnels Krog har vernissage 1 december. Alla bilder är klara och ramade. Inbjudan har skickats ut och diverse tidningar har också fått information.

Boken är klar och jag är inte riktigt helnöjd med den. Pendlar mellan 90% – 95% på nöjdhetsskalan. Leverantören skärper och ökar kontrasten, så materialet i boken blir lite hårdare än det jag själv printat. Några som sett boken säger att det är OK, jag är inte lika säker.

Återstår att göra en liten CV, eller vad vi ska kalla det.

270

Sitter med material till kommande utställning. Efter första gallring har jag 270 bilder. De ska ner till 25 som blir utställningen och kanske 75 – 100 för en bok.  Det börjar bli riktigt svårt nu, eftersom jag öppnar för kommentaren “Blev det inte bättre?”. Och jag kan väl redan nu leverera svaret: “Nej, det blev inte bättre!”.

Ny utställning

December månad blir utställningsmånad på Gunnels Krog, Lilla Nygatan 13 i Gamla Stan. Det blir gatubilder från Stockholm och förhoppningsvis också en ny bok, om jag hinner ;-). Mer information kommer när vi börjar närma oss!

Galleri TU 17 – 27 maj 2012

Utställningen på GalleriTU blev en formidabel framgång.

Det hela började redan 16 maj med en eftermiddag för hängning av bilder. Mina bilder hade legat printade och klara en månad och jag hade med mig 24 st i två olika storlekar. Lite orolig var jag, skulle allt få plats? Jag spände upp en tråd som riktlinje och placerade ut bilderna på ett ungefär på golvet, se’n var det bara att börja spika. En dryg timme senare var bilderna uppe. Men de satt för trångt. Fler spikar, mer justering och till sist var jag hyggligt nöjd. Hyggligt bra fick vara bra nog.

 

 

 

 

 

Parallellt spikade Olle och Birgitta och någon timme senare var allt på plats.

Dagen efter var vernissagedagen, men tidigt på förmiddagen dök Sven-Olof upp. Han hade lovat göra vår utställning “evig” genom att göra en virtuell utställning för nätet. Sven-Olof hade jobbat säkert en månad innan det var fotografering med förberedelser. Inte visste vi att han var “gammal programmerare”, men takterna satt verkligen i.

Sven-Olofs jobb denna morgon var att fotografera av den färdiga utställningen till underlag för panoramat.

Det blev fotografering av alla väggar i båda rummen samt även en fotografering utomhus.

Så blev klockan 13:00 och vernissagen öppnade. Det blev välbesökt. 

 

 

 

 

 

När vi stängde hade vi räknat in c:a 150 besökare, minst.

Bland besökarna fanns Anders Engman, en nestor i foto-Sverige. Han gillade våra bilder och ringde Lars Epstein, även han känd och aktad fotograf med anknytning till DN.
Lars kom i slutet på vernissagedagen och tittade, pratade och fotograferade. Jättetrevligt! Han lovade skriva lite i sin blogg på DN, vilket han också gjorde. Vi fick en jättefin artikel som publicerades på Lars blogg kl 23 på vernissagekvällen. Gissa om vi var nöjda! Kommande dagar i galleriet var också välbesökta, men givetvis lite avklingande.

Så blev det måndag och då fanns vi med i DNs papperstidning. Då blev det verklig fart på galleriet. Jag hade ensam vakt den dagen och det var minst 100 besökare. Efter den ruschen var jag rejält trött!

Resten av veckan avlöpte med lite olika stort tryck på galleriet, men sammantaget för utställningsperioden räknar vi in mer än 500 besökare, vilket känns som en otroligt stor framgång för vårt projekt!

Tack Anders Engman och Lars Epstein för Er support! Utan Ert stöd hade det inte blivit så framgångsrikt som det blev. Tack Olle och Birgitta för vårt gemensamma projekt! Våra helt olika infallsvinklar från en gemensam ansats gav spänning och dynamik till vår utställning.

Tack Sven-Olof för att Du gjort vår utställning “odödlig”. Se den virtuella utställningen här! Om någon blir sugen på att få sin utställning virtuell så är Sven-Olof intresserad av att hjälpa till. Kontakta Sven-Olof i så fall här sven-olof@ronnskog.se

Tack Ulla & Thomas Jensfelt för att vi fick låna GalleriTU. Ett alldeles charmerande litet galleri!

Birgitta och jag har gjort varsin bok på Blurb med utställningsbilderna samt en del bonusmaterial.

Birgittas bok kan ses och köpas här.
Min bok kan ses och köpas här.

En bra dag på galleriet

Eftersom vi blev uppmärksammade i dagens DN så tänkte jag att jag får lov åka till galleriet och öppna lite tidigare. Jag var där vid 2-tiden och mötte kö. Fyra damer som gärna ville in och kika. Se’n rullade det på i 4½ timma. Full fart hela tiden och det var rolig publik för de som kom idag ville diskutera bild. Dom hade läst Lars Epsteins artikel om att vi hade en bra utställning, så de som kom dit idag var förväntansfulla och bildintresserade. En bra dag på galleriet!